Hur värderar vi en människa?

Det är ett problem, ett stort problem faktiskt.
Men du vet inte om det, och är det så att det man vet har man inte ont av eller?

Jag blir så trött på att folk säger att vi har det så bra här i Sverige. Jo det har vi, dom flesta lever bra här, dom flesta har mat och tak över huvudet och faktiskt det ganska gått ställt. Trots denna kris vi just nu genomgår. Vissa har det bättre än andra och vissa sämre.

Men hur är det egentligen med jämställdheten? Ja, jag som kvinna klagar inte. Det är inte det jag vill komma fram till, för är det inte så att när man talar om jämnställdheten här i Sverige så handlar det oftast om jämställdheten mellan män och kvinnor? Eller är jag helt ute och cyklar nu? Ja kanske, men jag tror faktiskt att dom flesta tänker så när vi hör ordet.

Vi vet absolut ingenting!

Men som sagt, det man vet har man inte ont av eller?
Det finns så många saker som Sverige hade kunnat sköta så fruktansvärt mycket bättre. Värdet på olika människor tillexempel, finns det ett sådant?
Ja tydligen gör det ju faktiskt det, tydligen är faktiskt vissa människor mer värd än andra. Vad är det då som bestämmer om man är en så att säga "högt värderad" människa eller "lågt värderad"?

Tänk om man någonsin kommer kunna få ett svar på det, tror inte det. Ingen vill svara på sådanna frågor, en del vill ju knappt veta av dessa "lågt värderade" människor.

Nu undrar ju ni säkert vilka dessa människor är, och jag kan inte säga exakt vilka som är och inte är det för jag skulle säkert missa någon eller kanske nämna någon som asbolut inte är iblandad. Jag kan bara tala utifrån egna erfarenheter och berätta att jag har två stycken i min familj som kan av vissa människor anses mindre lyckligt lottade. Av mig är dom väldigt lyckligt lottade på det viset att dom inte har en aning om vad som försigår runt omkring dom och hur mycket tid mina föräldrar lagt ner på att föra deras talan, dom som helt enkelt inte har möjligheten att tala för sig själva...




Kommentarer
Postat av: Berta

nu lyssnar jag på halo ock tänker på dig :)

2009-04-18 @ 08:18:40
URL: http://sarabertas.blogg.se/
Postat av: bells

jotack de e bra :D

vad haq du för dej ?

2009-04-18 @ 11:25:39
URL: http://bellyy.blogg.se/
Postat av: Anonym

jag har frågestund på bloggen, du kan väl ge mej en fråga? (:

www.semesterbarn.blogg.se

2009-04-18 @ 12:05:03

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0