Skönhetstips.

Ja, det var ju ett tag sen nu. Därför tänker jag skriva om det som är en väldigt viktig del för alla, men framförallt ni som sminkar er.
Många glömmer eller hoppar över den faktiskt viktigaste delen när man sminkar sig. Nämligen rengöringen, både före och naturligtvis efter.
Vad händer om man slarvar med denna så tids krävande del?
Rengör du anisktet innan du sminkar dig så både sitter sminket bättre och längre men också blir det mycket snyggare. Är du tillexempel väldigt torr i ansiktet så använder du en återfuktningscreme som passar bra för just din hudtyp och får därför ett mycket jämnare resultat.
Att rengöra ansiktet för att få bort sminket hoppas jag alla vet varför dom gör?
Vilket fall, du stänger in all smuts under sminket och huden kan inte andas vilket leder till akne och torr hud. Givetvis kan det leda till mer, men kortsiktigt...

Hur gör man då?

Man börjar alltid med någon sorts rengörings mjölk eller kanske mousse (dock inte mousse för den med torr hud) för att gnugga in och ta bort alla orenheter och öppnar upp porerna.
Ja, men va skönt tänker man då.. Nu är sminket borta..
Men om man öppnar upp porerna så måste man ju stänga dom igen, vilket du då alltså behöver ett bra anisktsvatten till. (alla produkter du använder behöver du anpassa efter just din hudtyp, vilket du kan få hjälp av där du köper dom, oftast iallafall..?!). Viktigt är att när du använder ansiktsvattnet så ska det vara med en bomullstuss eller liknande för att vara så skonsamt som möjligt för huden.
Efter det är det dags för återfuktning, vilket också är jätte viktigt att ha en bra creme som passar just dig. Annars blir det helt fel och får kanske motsatt effekt. En sak som man bör tänka på här är att även om du har fet hy, så är återfuktingen precis lika viktig för dig som den är för den med torr hy.
Tänk på att använda dagkräm och nattkräm. Dagkrämen tas upp lite snabbare i huden än nattkrämen, så sminkar du sig över en nattkräm blir resultatet kanske inte så himla bra.

Tips!
Du har en ögonkräm som ska vara bra mot rynkor? Eller kanske bara för att återfukta?
Visste du då att du på lång sikt faktiskt förstör huden runt ögonen när du använder krämen direkt på ögonlocket där huden är som tunnast? Vilket alltså leder till att du blir rynkigare.
Ögonkräm ska användas endast på "benet" precis under ögonbrynet och under ögat, högt upp på kindbenet. Där du fortfarande känner med fingrarna att det är ben under. Alltså inte under och över ögat där huden är som tunnast.

Hoppas nu att ni lärt er något nytt! Kram Jenny

Kommentarer
Postat av: J0Z

VAR MED OCH TÄVLA OM DESIGN UTLOTTNINGEN PÅ MIN BLOGG! LYCKA TILL :D

2008-06-13 @ 21:26:14
URL: http://jozefinnilsson.webblogg.se/
Postat av: Emla

jaså, varför då för :S?

2008-06-13 @ 22:41:43
URL: http://emeliecarlen.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0